Tečaj za skiperja lahko opravite v različnih krajih po Sloveniji

Če tudi sami sanjate o tem, da bi znali samostojno jadrati po morju, zagotovo potrebujete tečaj za skiperja. Jadranje je poseben užitek, ki je prevzel že ogromno posameznikov, ki so se podali na morje. Vsekakor je tečaj potreben za vse, ki radi jadrate, saj se boste na tečaju naučili, kako boljše manevrirati z jadrnico, kako jo zasidrati ter kako jo po koncu jadranja privezati v pristan.

Tudi v jesenskem času so tečaji za skiperja na voljo na različnih lokacijah po Sloveniji. Na spletu imate razpisane tečaje za prihajajoče dni, tako lahko še letos opravite tečaj za skiperja in se naslednje leto odpravite na jadranje po hrvaški in slovenski obali. Običajno se tečaj opravi v dveh dneh.

Tečaj za skiperja lahko opravite v različnih krajih po Sloveniji

 

Tečaji so razdeljeni na različne sklope vaj

Vsak tečaj mora biti dobro strukturiran, saj bo le tako tečajniku lahko ponudil hitro in enostavno usvojitev vseh znanj, ki so zahtevana. Vsekakor se tečaj za skiperja prične s podrobnim pregledom jadrnice. Če se boste na pot odpravili s samostojno jadrnico, boste potrebovali ogromno znanja in poznavanja le-te.

Kar veliko ljudi pred jadranjem pozabi oziroma ne pomisli je to, da je potrebno vsako plovbo skrbno načrtovati. Tudi to vam bodo na tečaju razložil in vam povedali, kako se dobro pripravite za na pot. Tečaj za skiperja poteka tako, da se preveri tudi, kako se jadrnico pripravi in kako se zagotovi, da je na njej vsa potrebna oprema.

 

Od teorije do praktičnih vaj

Seveda se vsak tečaj za skiperja najprej začne s teorijo. To pomeni da si boste na začetku v teoriji pogledali vse, kar boste nato morali dati v prakso. Skozi prakso se seveda največ naučimo, zato je to nujno potreben del.

Kar je za tečajnike velikokrat najtežje je bočno pristajanje, ki ga boste na tečaju podrobno pogledali. Ko boste imeli tečaj za skiperja opravljen se boste lahko brez težav odpravili na morje in objadrali svet.

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh