Adrenalinsko doživetje športa rafting vam bo izpolnilo dan

Za vse, ki si želite popestriti dan si lahko privoščite rafting, ki je lahko bolj po mirnih vodah ali hitrejših brzicah. Šport, ki ga imenujemo tudi spust s splavom, izvira iz ZDA, ki se je konec šestdesetih let razširil tudi v Evropo. Šport je primeren tako za odrasle, kot za otroke.

V kolikor se podate na rafting z izkušenim vodnikom preko različnih ponudnikov, ne potrebujete dodatne opreme. Pri prijavi na voden rafting, dobite sledečo opremo: neoprensko oblačilo, neoprenske čevlje, čelado in rešilni jopič. Izkušeni vodniki poskrbijo, da je na čolnu ustrezno število ljudi in poskrbijo za varnost. Vodniki morajo imeti opravljen licenčni semniar in izpit na Rafting zvezi Slovenije.

Adrenalinsko doživetje športa rafting vam bo izpolnilo dan

Pri plovbi za raftom lahko vidimo naravo z druge perspektive in uživamo v lepotah narave. V Sloveniji lahko izbiramo med bolj divjimi brzicami ali mirnih vodah naših rek. Najpogosteje je zastopan rafting na reki Soči, ki praviloma poteka od aprila do konec oktobra, glede na višino vodostaja. Po bolj mirnih odsekih rek kot so Kolpa, Mura in Sava pa si lahko spust po vodi privoščimo skozi vse leto.

V lastni režiji rafting ni toliko zastopan, ker je za to je potrebno najprej zagotoviti varnost in pridobiti ustrezno znanje. Za rafting se uporabljajo napihljivi čolni in gumiranega materiala ali večplastnega hipalona, ki je odporen na zunanje pritiske. Izbiramo lahko med različnimi težavnostimi stopnjami od ena do šest, kjer prve tri predstavljajo bolj mirno območje voda, medtem ko peta in šesta že prestavljajo visoko stopnjo nevarnosti, ki lahko ob nestrokovnem vodenju povzroči hude poškodbe. Zato je pomembno, da se pred izbiro pozanimamo na kakšno pot smo se podali glede težavnosti in ali imamo s sabo tudi otroke ali starejše osebe.

Spust s čolnim po vodah, bližina in lepota narave, adrenalin in zabava – vse to nam ponuja rafting. Udeležimo se ga lahko vsi in aktivno preživimo dan ter izkusimo nepozabno doživetje.

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh