Študentje in suho sadje

Študentje so ljudje, ki porabijo ogromno energije. Včasih si mislimo, da je študentsko življenje lahko. Pa ni vedno tako. Študentje danes imajo naporne urnike, razne dogodke in tečaje, zvečer pa se še radi poveselijo. Glede prehrane lahko rečemo, da pa so različni. Nekateri se vesno prehranjujejo petkrat na dan, nekateri pa le enkrat. Tistim lahko rečemo le suho sadje! Kaj mislimo z tem. Človek, ki se prehranjuje petkrat na dan, vemo da skrbi za svoje zdravje. Tisti, ki pa si vzame čas le za en obrok, že v začetku vemo, da dela narobe in lahko mu priporočamo saj suho sadje, saj je energijsko bogato in študentje energijo še kako potrebujejo, zaradi hitre prebave in hranljive snovi hitro preidejo v kri.

Zakaj pa si poglejmo:

Od nekdaj, ko obstajajo kuhinje se ve, da v kuhinji naj le diši po suhem sadju. Suho sadje je polno vitamina C in betakarotena, prav tako antioksidantov. Vsebuje velike količine železa in mineralov, kot sta kalcij in magnezij.  Vsekakor pa zaradi velike količine sladkorja, moramo vedeti, da ga je potrebno uživati v manjših količinah.

Res je, da smo včasih imeli suho sadje, kot so jabolka, hruške, marelice in slive. Danes pa imamo tega suhega sadja na izbiro veliko več, ker k nam prihajajo tudi eksotični sadeži kot so suhe banane, ananas, papaja. Ni potrebe po teh, zagotovite si naše pa bo dovolj.

Veste koliko energije porabijo otroci v šoli in vemo, da jim kdaj podtaknemo kakšen posladek po treningu. To ni nič narobe, le spomnite se in včasih otroku podtaknite slastne suhe jabolka ali hruške. Verjemite veseli bodo in poskrbeli boste da se jim povrne energija in za potrebne vitamine. 

Isto velja za študente. Le dajte si v žep suho sadje, ki vam ga je dala babica, še kako bo prišlo prav, da vam povrne energijo in že boste spet zbrani in polni dobre volje na predavanjih. 

 

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh