Zunaj je lahko zverinski mraz, a v prekrasnem domovanju, ki sta si ga ustvarila Annette in Christian, je prava zimska pravljica ob kaminu …

Koča je v norveškem nacionalnem parku, ki se imenuje Rondane. Ustanovili so ga leta 1962 in je bil prvi nacionalni park v državi. Na okolico je imel velik vpliv, saj so popravili in usposobili številne gorske ceste, ki so jih od takrat lahko uporabljali tudi pozimi, in ne le poleti, ko ni snega. To je bilo in je še v veliko pomoč lokalnim kmetovalcem. Poleg tega se je tu razvil turizem. Park je zdaj del nacionalne turistične rute Rondane, ki vodi od Venabygdsfjellet do Folldala in od Sollia Church do Endena. Vse skupaj je to 75 kilometrov.

Res enkratno področje, obkroženo z gorami, ki so vse leto pokrite s snegom, kjer kakšen vrh doseže tudi do dva tisoč metrov. Annette Throsbye si je že dolgo želela imeti pravo gorsko kočo, in ko je našla pravo, se ji je zdelo, da se ji uresničujejo življenjske sanje. Z možem sta kočo kupila leta 2015 in jo prenovila. “Vedno sva sanjala o tem, da bova nekoč imela svojo udobno kočo, in sanje so se nama uresničile,” je zadovoljna Annette.

Pisalo se je leto 2011, ko sta Annette in Christian začela delati kot tandem, ona kot stilistka in on kot fotograf. Njuna strast za modo in notranji dizajn ju je najprej združila poslovno, kmalu pa sta ugotovila, da je še več od tega, in preskočila je iskrica. Zaljubila sta se in poročila. Delujeta v svojem studiu na farmi na norveškem podeželju, a njun posel ju vodi po vsem svetu. Sama pravita, da sta največ navdiha dobila na Finskem, v Singapurju in Maroku.

Rezultat njunega dela po svetu je enkraten eklektičen stil s kombinacijo skandinavske elegance in slogov iz drugih koncev sveta. To se zelo dobro vidi v koči v Rondanu. “Samo štiri tedne časa sva imela, da urediva kočo, preden zapade sneg, saj bi po tem dela morala počakati,” pravi Annette.
Za osnovne barve si je Annette omislila sivo, belo in črno. “Res je bil velik izziv v tako kratkem času dokončati prenovo. Celoten proces je bil zelo vznemirljiv in predvsem navdihujoč. Delala sva s strastjo in predvsem trdo, a z veliko ljubezni, zato nama je tudi uspelo,” je danes ponosna Annette.
Ploščice v maroškem stilu v kuhinji dajo res poseben pečat in se lepo skladajo z retro hladilnikom znamke Smeg. Vse stene, tla in strop so v beli barvi, skozi katero pronicajo originalni materiali.
Spalnica je udobna z veliko posteljo, na kateri so blazine in pregrinjala, ki dajejo prostoru še dodatno toplino. Soba za goste pa ima zanimivo poslikavo na tleh.

Avtor: Mariana Schroeder/living 4Media
Priredila: Sandra Bratuša
Fotografije: Annette & Christian AS / living4media

Moje lepo stanovanje - DECEMBER 2017

Članek je objavljen v reviji
Moje lepo stanovanje - DECEMBER 2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.