Ideja za okusno kosilo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 jajci
  • drobtine
  • sončnično olje
  • 2 korenčka
  • 1 majhno glavo belega zelja
  • košček svežega ingverja
  • 3 stroke česna
  • 1 čili
  • zelenjavno juho
  • sojino omako

Priprava:

1. Oplaknite in osušite meso. Zarežite ga po dolgem in nato potolcite čez plast folije za živila. Meso začinite s soljo in poprom.

2. Povaljajte ga v stepenih jajcih in drobtinah ter nato zlato popecite na vročem olju.

3. Olupite korenje in ga zrežite na majhne koščke. Zelje očistite, odstranite trše dele in ga nastrgajte. Olupite ingver in česen ter oboje skupaj s čilijem drobno sesekljajte.

4. V ponvi segrete majhno količino olja in na njem popražite ingver, česen in čili. Dodajte korenje in čez nekaj časa še zelje. Zalijte z juho, ponev pokrijte in vse skupaj dušite do mehkega. Omako začinite s sojino omako in jo postrezite z mesom.

Liza - 35/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.