Pripravite okusne palačinke - na veganski način!

Sestavine za 4 osebe:

  • 125 g ajdove moke
  • 1 ščepec soli
  • 0,5 brezglutenskega pecilnega praška
  • 0,5 žličke sode bikarbone
  • 240 poljubnega rastlinskega mleka ali vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 1 žlica (zvrhana) mandljevega masla
  • 1,5 žlice kokosovega olja

Postopek:

1 V skledi zmešamo ajdovo moko, sol, pecilni prašek in sodo bikarbono.

2 V drugi skledi z ročno metlico gladko razmešamo rastlinsko mleko, limonin dok, agavin sirup in mandljevo maslo. Dodamo mešanico suhih sestavin in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno maso brez grudic. Če je masa zelo gosta, prilijemo še malo vode.

3 Na kuhalnik pristavimo ponev za peko palačink in jo dobro segrejemo. Segreto ponev namastimo s kokosovim oljem, potem pa vanjo s pomočjo zajemalke vlijemo približno 50 ml mase, iz katere oblikujemo manjšo in debelejšo palačinko. Če je ponev dovolj velika, v njej hkrati pečemo več palačink. Po približno 2–3 minutah se dno palačink zlato rjavo zapeče, na zgornji strani pa se začnejo pojavljati mehurčki. Palačinke obrnemo s pomočjo lopatice in jih zapečemo še na drugi strani, kar traja približno 2 minuti. Po enakem postopku spečemo vseh 12 palačink in po potrebi ponev namastimo še z malo olja.

Dober tek!

Liza - 32/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 32/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.