Malce drugačen, a okusen golaž!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g sojinega mesa (kocke)
  • 1 žlico začimb za žar
  • 1 žličko soli
  • 2 žlici olja
  • 1 čebulo
  • 200 g gob
  • 4 poprova zrna
  • 2 pimentova zrna
  • 1 lovorjev list
  • mleto papriko
  • posušen majaron in timijan
  • mleto kumino
  • 1–2 žlici moke
  • sesekljano rdečo papriko za okrasitev

Priprava:

1 Sojine kocke stresite v skledo, prilijte pol količine vode, dodajte začimbe za žar in sol ter vse skupaj premešajte. Pustite stati 2 uri.

2 Olupljeno čebulo sesekljajte. V večji kozici segrejte olje, na njem popražite čebulo, nato dodajte sojino meso z juho in prilijte še 100 ml vode.

3 Nato primešajte poprova in pimentova zrna, papriko, majaron, timijan in kumino. Malce solite, pokrijte s pokrovko in pustite, da jed na nizki temperaturi lahno vre 15 minut.

4 Med tem očistite gobe, jih zrežite na majhne kocke in jih dodajte sojinemu mesu. Dušite še 15 minut. Jed nato zgostite z moko, ki ste jo umešali v majhno količino hladne vode. Malce še povrite. Golaž postrezite s kruhovimi cmoki in ga potresite s peteršiljem.

Liza - 02 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.