Kanček rujnega samo za okus.

Za 20 kock potrebujete:

  • 1200 g mletih lešnikov
  • 100 g čokolade
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 50 g masla
  • 30 ml ruma
  • 50 g mletih bebi piškotov
  • 100 g mandljevih lističev

1 Lešnike popražite v teflonski ponvi in počakajte, da se ohladijo. Čokolado drobno nastrgajte. Sladkor presejte v skledo kuhinjskega robota. Dodajte koščke masla in ga penasto stepite. Nato primešajte še lešnike, čokolado in rum ter zgnetite testo. Če je treba, ga zgostite z mletimi bebi piškoti.

2 Iz testa oblikujte dva zvitka in ju zrežite na paličice (3 x 3 cm premera). Položite ju na pladenj in za 1 uro postavite v zamrzovalnik.

3 Mandljeve lističe malce zdrobite z valjarjem. Ohlajeno mešanico zrežite na kocke in jih povaljajte v mandljih.

Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri najdete recepte za naj 67 prazničnih piškotov. Revija je na voljo na prodajnih mestih po celi Sloveniji!

Piškoti