Kombinacija avokada in čokolade postaja vse bolj priljubljena! Če ju še niste poskusili v kateri od okusnih sladic, si privoščite dve za navdih – mi smo jih našli na straneh kulinaričnih blogerjev!

Čokoladni kolač z avokadom

Sestavine:

• 225 gramov pirine moke

• 1 zrel avokado

• 1 dl grozdnega soka

• 1 dl jabolčnega soka

• 125 gramov rjavega trsnega sladkorja

• 70 gramov kakava

• 2 žlici kokosove moke

• 2 žlici agavinega sirupa

• 1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna)

• 1 žlička sode bikarbone

• 1 žlička jabolčnega kisa

• 1 žlička vaniljevega izvlečka

• pol žličke soli

• 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava za preliv

Priprava:

Olupimo avokado in ga v blenderju skupaj z grozdnim in jabolčnim sokom zelo fino zmeljemo. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine, dodamo kis, agavin sirup in avokadovo maso ter vse skupaj premešamo, da nastane gosta čokoladna masa. Z njo napolnimo namaščen model za šarkelj in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 180 stopinjah. Ko je čokoladni kolač pečen (preverimo z zobotrebcem), ga vzamemo iz pečice in ga pustimo na rešetki, da se ohladi, nato pa ga zvrnemo na krožnik. V posodici nad paro stopimo 50 gramov temne čokolade z vsebnostjo 81 % kakava in jo prelijemo čez delno ohlajen kolač

Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti (www.easy-recepti.com),
ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.

ČOKOLADNI SLADOLED IZ AVOKADA

Sestavine:

• 2 avokada

• 396 ml kokosovega mleka

• 4 žlice kakava

• ščepec soli

• 80 g medu

• nasekljani oreščki (lešniki)

• koščki temne čokolade


Priprava:

Sestavine damo v mešalnik in dobro premešamo. Na koncu dodamo sesekljane oreščke in čokolado. Dobljeno maso prenesemo v posodo in zamrznemo.

Recept je prispevala Mojca Perdih za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Liza - 44/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 44/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.