Klasične sladice, a nekoliko bolj zdrave - prava rešitev za vse sladkosnede, ki hkrati pazijo na prehrano.

Biskvit z misliji in sadjem

Za 4 osebe potrebujete:

• 4 jajca

• 8 dag rjavega sladkorja

• 8 dag posebne bele moke Žito

• 5 dag mislijev

• 20 dag sadja po želji

• kokosova moka

Priprava:

Iz beljakov in sladkorja stepite trd sneg. Primešajte rumenjake, moko ter žitne mislije. Maso enakomerno porazdelimo po namaščenem pekaču. Po testu enakomerno razdelite olupljeno in narezano sadje. Pecite v pečici, ogreti na 180 °C, približno 20 minut. Preden ga ponudite, ga potresite s kokosovo moko.

Mafini iz pirine moke z ovsenimi kosmiči

Za 4 osebe potrebujete:

• 1,5 skodelice ovsenih kosmičev

• 1 skodelica pirine moke

• 2 žlici medu

• 1 žlička pecilnega praška Dolcela

• 1 vaniljev sladkor Dolcela

• pol žličke sode bikarbone

• pol žličke mletega cimeta

• 1/4 žličke soli

• 1 jajce

• 1 navadni jogurt

• 3/4 skodelice zmečkanih banan

• 1,5 žličke pomarančne lupine

Priprava:

V skledi zmešajte ovsene kosmiče, moko, vaniljev sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol. V drugi skledi stepite jajce, dodajte jogurt, zmečkano banano, olje, med in pomarančno lupino. Dobro premešajte. Mokrim sestavinam dodajte suhe sestavine in narahlo premešajte. Modelčke za mafine napolnite skoraj do vrha in pecite 20 do 22 minut na 200 stopinjah.

Pirini piškoti

Za 4 osebe potrebujete:

• 34 dag margarine

• 17 dag sladkorja v prahu

• 5 g vaniljevega sladkorja

• 1 jajce

• limonina lupina

• 50 dag pirine moke Žito

• 20 dag marmelade

Priprava:

Margarino in sladkor zgnetite, dodajte jajca in postopoma še moko. Testo razvaljajte na 2 milimetra debelo, izrežite kroge, lahko tudi z luknjico.

Naložite jih na pekač in spečemo. Pečene naložite na papir. Med dva kroga ali zvezdice ali marjetice nabrizgajte marelično marmelado. Kroge stisnite skupaj, tako da je luknjica zapolnjena z marmelado.

Slastne palačinke iz pražit

Za 4 osebe potrebujete:

• 20 dag moke pražita Žito

• ščep soli

• 2 jajci

• 1 dl manj mastnega mleka

• 1,5 dl mineralne vode

• olivno olje

Priprava:

V moko vlijte mleko, dodajte jajci, sol in vse dobro pomešajte. Nato dolijte še mineralno vodo in pomešajte. V ogreti ponvi nato specite tanke palačinke. Vroče palačinke namažite z različnimi sadnimi kašami, skuto, lahko jih tudi le obložite s sadjem. No, otroci se verjetno ne bodo upirali čokoladnemu namazu.

Pa dober tek!

Liza - 15/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.