Gobov ragu z rižem - zagotovo boste zadovoljni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 veliko čebulo 
  • 250 g šampinjonov
  • 100 g sojine salame 
  • 2 stroka česna
  • 80 g masla
  • 3 žlice kečapa 
  • 2 vejici timijana
  • 150 ml juhe
  • sol, sveže mleti poper 
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Olupite in sesekljajte čebulo. Šampinjone očistite, jih zrežite na koščke, salamo pa na paličice. Olupljen česen drobno sesekljajte.

2 V kozici segrejte maslo in na njem popražite čebulo in šampinjone. Dodajte kečap, salamo, sesekljan česen, timijan in prilijte juho.

3 Vse skupaj podušite do mehkega. Ragu začinite s soljo in poprom, ga potresite z moko in omako pustite lahno vreti še nekaj minut. Postrezite z rižem.

Foto: Profimedia

Liza - 48/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.