Slastna jed, s katero boste zaqgodovo navdušili domače.

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 g moke
  • ščepec soli
  • 125 g masla 
  • 1 jajce
  • maslo za model

Za nadev:

  •  1 majhno rdečo papriko
  • 1 majhno rumeno papriko
  • 1 por
  • 3 jajca
  • 200 ml smetane
  • 100 g skute
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • 2 stroka česna
  • 100 g ementalca
  • sol
  • 4 vejice timijana
  • 80 g črnih oliv

Priprava:

1 Moko in sol presejte, dodajte koščke zmehčanega masla in jajce. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Očistite zelenjavo. Papriki zrežite na paličice, por pa na obročke. Jajca stepite s smetano in skuto. Dodajte gorčico, strt česen in drobno nastrgan sir. Če želite, nadev še solite.

3 Testo okroglo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami in prelijte z nadevom.

4 Po nadevu razporedite zelenjavo in jo potresite z vejicami timijana in olivami. Kiš 50 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Foto: Profimedia

Liza - 1 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 1 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.