Pripravite okusno in lahko rižoto, ki se je bodo razveselili čisto vsi! 

Poleti se priležejo lahke jedi ... Tudi razne rižote, polne sveže zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g mešane zelene zelenjave (grah, stročji fižol, zeleni beluši)
  • sol
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 300 g riža (arborio)
  • 100 ml suhega belega vina
  • 2 žlici masla
  • 50 g drobno nastrganega parmezana
  • sveže mleti barviti poper
  • 1 šop drobnjaka

Priprava:

1 Očistite vso zelenjavo, jo zrežite na majhne koščke in jih al dente skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, tekočino pa shranite.

2 Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte ter nato popražite v kozici na vročem olju. Dodajte riž in ga malce popražite. Prilijte vino, in ko povre, postopoma dodajate majhne količine tekočine, v kateri se je kuhala zelenjava. Nov odmerek tekočine vedno dodajte šele, ko izpari prejšnji. Ponavljajte, dokler se riž ne zmehča.

3 Kuhanemu rižu primešajte zelenjavo in nato še maslo in parmezan. Rižoto začinite s soljo, poprom in sesekljanim drobnjakom. 

Liza - 30/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 30/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.