Preizkusite se v peki nekoliko drugačne krače ...

Za 4 – 6 oseb potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 100 g prekajenega mesa
  • 1 žlico masti
  • nekaj vejic peteršilja
  • 1 rdečo papriko 
  • 2 en dan star žemlji
  • 50 ml mleka
  • 1 jajce 
  • 50 g masla
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol 
  • 1 svinjsko kračo
  • sveže mleti poper
  • 1 žlico začimb za žar
  • 500 ml piva

Priprava:

1 Najprej pripravite nadev. Olupljeno čebulo sesekljajte, prekajeno meso zrežite na koščke in vse skupaj popražite na vroči masti. Odstavite in pustite, da se mešanica ohladi.

2 Peteršilj sesekljajte, očiščeno paprika in žemlji pa zrežite na majhne koščke. Koščke žemelj stresite v skledo in jih prelijte z mlekom. Nato dodajte prekajeno meso, jajce, peteršilj, stopljeno maslo in papriko. Začinite z muškatom in soljo ter vse dobro premešajte.

3 Kračo po dolgem zarežite, odstranite kost in meso razprite. Začinite ga s soljo in poprom. Meso obložite z nadevom, ga zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.

4 Zvitek potresite z začimbami za žar in ga zavijte v folijo za živila. Položite ga v pekač, prilijte pivo in ga 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki počasi odstranite folijo, zvitek položite nazaj v pekač in ga zlato zapecite. Med peko ga lahko še zalijete s pivom in omako. Postrezite z vloženo zelenjavo, gorčico in kruhom.

Foto: Profimedia

Liza - 1 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 1 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.