Recept naravnost iz Provanse.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g filetov linja (ali druge sladkovodne ribe)
  • sol
  • 1 limono
  • 80 ml olivnega olja
  • 1 žlico provansalskih zelišč
  • 3 stroke česna
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • vejico zelišča

Priprava:

1. Očistite filete, jih začinite s soljo in nakapajte z limonovim sokom. V skledo zlijte olivno olje ter dodajte provansalska zelšča in strt česen.

2. V marinado položite fileje rib in jih nato za 10 minut ali dlje postavite v hladilnik.

3. Filete položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih prelijte z marinado in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

4. Tik pred koncem peke dodajte še češnjeve paradižnike. Jed okrasite z vejico svežega zelišča in takoj postrezite s kuhanim krompirjem.

Liza - 36/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 36/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.