Še posebej v poletnem času se prileže pomaka iz paradižnika.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g paradižnikov
  • 2 rdeči papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 2 stebli zelene
  • 1 čebulo
  • 1–2 stroka česna
  • 250 ml mineralne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 limono
  • 1 vejico svežega timijana
  • sveže mleti poper, morsko sol
  • 2 kapljici worcestrske omake
  • 2 rezini toasta
  • 2 žlici parmezanovih ostružkov

Priprava:

1 Očistite zelenjavo, jo operite in zrežite na majhne koščke. Stresite jih v blender mešalnik, dodajte mineralno vodo, olje in limonov sok ter nato še timijan, sol, poper, worcestrsko omako, rezine toasta (brez skorje) ter vse skupaj gladko zmeljite.

2 Postrezite s parmezanom in popečenim toastom, natrtim s česnom. Okrasite z vršički zelene ali peteršiljem. 

Liza - 28/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 28/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.