Ta osnovni recept za jagodno marmelado uspe vsakomur tudi najbolj neizkušenim kuharjem

Čiščenje sadežev

jagodna marmelada, čiščenje jagod

Operite 1 kg zrelih (neoporečnih) jagod, jih očistite in zrežite na rezine. Če želite marmelado brez koščkov, sadeže pretlačite s paličnim mešalnikom. Po želji dodajte malce limonovega soka.

Sladkanje

jagodna marmelada

Za klasično marmelado zmešajte sadje in želirni sladkor v razmerju 1 : 1 (v tem primeru 1 kg sladkorja). Za bolj aromatično (s krajšo dobo obstojnosti) različico uporabite razmerje 2 : 1 ali pa tudi 3 : 1.

Kuhanje

jagodna marmelada

Vse skupaj zavrite na močni temperaturi in ob stalnem mešanju pustite prekipevajoče vreti približno 3 minute. Na hladen krožnik kanite žličko marmelade in preverite, kako gosta je.

Polnjenje

jagodna marmelada

Če je premalo gosta, dodajte še malce limonovega soka in marmelado kuhajte še 2 minuti. Nato jo do roba napolnite v kozarčke za vlaganje z navojem, jih zaprite in jih za približno 10 minut obrnite na pokrovček.

Lisa - 30/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 30/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.