V glavni ali stranski vlogi ... A vsekakor v okusni vlogi!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  4 manjše pore 
  • 150 g gavde
  • 1 žlico masla 
  • ½ žlice moke
  • 150 ml zelenjavne juhe 
  • 100 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • ščepec nastrganega muškata 
  • 8 rezin prekajene vratovine (približno 300 g) 
  • olje za model

Priprava:

1 Očistite por, ga operite in dobro odcedite. Stebla prerežite po dolgem in jih zrežite na dolžino modela za peko. Sir drobno nastrgajte.

2 V kozici segrejte maslo, ga potresite z moko in pripravite svetlo prežganje. Prilijte juho in smetano ter vse skupaj med stalnim mešanjem pustite lahno vreti 10 minut. Omaki primešajte polovico sira in jo začinite s soljo, poprom in muškatom.

3 Namastite model za peko, ga obložite s porom in pokrijte z zvitimi rezinami vratovine. Te prekrijte s preostalim porom, prelijte z omako in potresite s preostalim sirom,

4 Por 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Okrasite z zelišči in postrezite.

Foto: Profimedia

Liza - 47/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 47/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.