Odlična jed za vso družino.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g kozic
  • 200 g zelenih belušev
  • sol
  • 200 ml smetane
  • 100 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 2 žlici sesekljanega koprca
  • 1 žlico vloženih zelenih belušev
  • olje
  • 10 črnih oliv
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 60 g masla

Priprava:

1. Očistite kozice in jih stresite v skledo. Belušem odrežite olesenele končke in jih 5 minut pustite vreti v vreli slani vodi. Po kuhanju jih ohladite v mrzli vodi, odcedite in jih zrežite na koščke.

2. Obe smetani denite v skledo, dodajte jajca, drobno sesekljan koprc, sol in vložene beluše.

3. Naoljite model za narastke. Kozcie oplaknite in jim primešajte beluše, olive in prepolovljene paradižnike. Previdno premešajte, vse skupaj dajte v model in prelijte s kremno mešanico. Povrh razporedite koščke masla.

4. Narastek 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga takoj postrezite.

Liza - 36/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 36/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.