Odlični praznični piškoti ...

Za 30 kosov potrebujete:

  • 170 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 3 žlice kisle smetane
  • 300 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška

Za okrasitev:

  • 100 g čokoladne kuverture
  • 50 g olupljenih lešnikov

1 Maslo zrežite na majhne koščke in jih stresite v skledo. Zmehčajo naj se na sobni temperaturi. Dodajte sladkor in jajci ter vse skupaj penasto stepite. Nato primešajte lešnike, cimet, kislo smetano in presejano moko s pecilnim praškom.
 
2 Vse skupaj dobro pregnetite. Testo zajemajte z žlico in v pekač, obložen s papirjem za peko, razporedite kupčke testa. 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se piškoti ohladijo, nato pa jih previdno odstranite s papirja za peko.

3 Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo in kanite žličko na sredino vsakega piškota. Še preden se obliv strdi, dajte nanj še lešnik.

Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri lahko najdete še veliko več predlogov za okusne posladke!

Piškoti