Odličen korenčkov kolač, ki bo razvajal vaše brbončice ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 jajce
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 4 žlice olja
  • 200 g korenja
  • 50 g rozin
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 200 ml mleka
  • 120 g ribezove marmelade
  • maščobo in moko za model

Za okrasitev:

  • 1 velik korenček
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Jajce penasto stepite z oljem in sladkorjem. Dodajte drobno nastrgano korenje, rozine, presejano moko s pecilnim praškom in mleko.
2 Namastite in pomokajte pravokotni pekač, vanj razporedite testo in ga 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se biskvit ohladi v modlu, nato pa ga prevrnite na kuhinjsko rešetko.
3 Očiščen korenček zrežite na tanke rezine in jih ocvrite v vročem olju. Nato jih odcedite na papirnati brisači in postavite v toplo pečico, da se posušijo.
4 Biskvit vodoravno prerežite na tri dele, jih premažite z marmelado in ponovno sestavite skupaj. Na koncu kolač okrasite s kolesci korenčka.

Liza - 02 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.