Vas mika kavna torta? Z njo boste zagotovo navdušili!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 160 g moke
  • 40 g lešnikov 
  • 20 g mlete kave
  • maščobo in moko za model

Za kavno kremo:

  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 50 ml kavnega likerja

Za kremo iz stepene smetane:

  •  250 ml smetane
  • 20 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g mlete kave

Za okrasitev:

  •  50 g praženih sesekljanih lešnikov
  • čokoladne ostružke, kavna zrna in maline


Priprava:

1 Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem. Beljakom dodajte drobno mleti sladkor in iz njih stepite trd sneg. Zmešajte obe mešanici, dodajte presejano moko, drobno mlete lešnike in mleto kavo. Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model (24 cm) in ga približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se biskvit popolnoma ohladi, nato ga prevrnite iz modla in ga vodoravno zrežite na 3 dele.

2 Maslo penasto stepite s sladkorjem in na koncu primešajte liker. Smetano že dan prej zavrite s sladkorjem in kavo ter jo pustite čez noč počivati v hladilniku. Naslednji dan jo čvrsto stepite.

3 Spodnji del biskvita premažite z dvema tretjinama pripravljene smetanove kreme in jo pokrijte s sredinskim delom. Tega premažite s polovico kavne kreme in jo pokrijte z zadnjim delom testa. Torto nato postavite v hladilnik, da se strdi.

4 Celotno torto premažite s preostalo kavno kremo in stranice okrasite z mletimi lešniki. Masleno kremo nabrizgajte v kupčke. Na koncu torto okrasite s čokoladnimi ostružki, kavnimi semeni in malinami.

Foto: Profimedia

Liza - 1 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 1 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.