Jed, ki se v vročih dneh še kako prileže.

Za 4 osebe potrebujete:

  •  5 večjih jajčevcev
  • olje
  • 2 stroka česna
  • 2 pločevinki koščkov paradižnikov
  • sol, poper
  • 2 krogli mocarele
  • 100 g nastrganega parmezana

Priprava:

1 Oprane jajčevce po dolgem zrežite na tanke rezine in jih z obeh strani popecite na olju. Odcedite jih na papirnati brisači.

2 V veliki kozici pripravite paradižnikovo omako. Na vročem olju popražite rezine česna, dodajte olupljene paradižnike, vse skupaj pokuhajte in začinite s soljo.

3 Mocarelo zrežite na majhne koščke. Lahno naoljen pekač izmenjaje obložite s plastmi jajčevcev, omake, mocarele in parmezana ter postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Vrhnji sloj naj bosta omaka in parmezan. Jed približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Postrezite mlačno. 

Liza - 27/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.