Juha iz leče je odlična. Tudi v solati se leča odlično obnese. In kot priloga. Tako pripravite piščanca s pikantno lečo.

Za 4 osebe potrebujete:

Piščanec in leča:

  • 200 g leče
  • 1 čebulo
  • 5 žlic olja
  • 440 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 8 piščančjih kračk
  • sol

Začimbna mešanica baharat:

  • 2 žlički popra
  • 2 žlički mletega pimenta
  • 2 žlički mlete paprike 
  • 1 žličko koriandrovih zrn
  • 1 žličko mletega cimeta 
  • ¼ žličke nastrganega muškatnega oreščka 
  • 4 kapsule kardamoma
  • lupinico ½ limete 
  • 2 žlici masla
Priprava:

Vse začimbe stresite v skodelico. Limetino lupinico sesekljajte na zelo tanke koščke. Začimbe in limetino lupinico na hitro popražite na maslu.

Lečo za 2 uri namočite v hladni vodi. Čebulo olupite in jo sesekljajte. V večjem loncu segrejte 2 žlici olja in na njem 5 minut pražite sesekljano čebulo. Dodajte odcejeno lečo in koščke paradižnikov. Začinite s soljo in ¼ začimb. Prilijte toliko vode, da bo leča pod vodo, in jo zavrite. Na nizki temperaturi jo zavrite in jo kuhajte 30 minut, da se lepo zmehča. Občasno premešajte.

Kračke povaljajte v preostalih začimbah in ji začinite s soljo. Meso z vseh strani popecite na preostalem olju. Nato ga položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 30 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s pikantno lečo.