Paradižnik in mocarela je vedno dobra ideja. In predvsem - okusna!

Zato lahko za dobro kosilo ali večerjo poskusite pripraviti nabodala po tem receptu:

Za 4 osebe potrebujete:
• 250 g češnjevih paradižnikov
• 100 g pršuta
• 200 g kroglic mocarele
• 2 vejici bazilike
• 1–2 žlici olivnega olja
• sol, sveže mleti poper, peteršilj

Priprava:

1 Oplaknite paradižnike in jih osušite do suhega. Pršut zrežite na ozke trakove. Kroglice mocarele  zrežite na koščke.

2
Paradižnike, pršut in mocarelo izmenjaje nataknite na nabodala. Baziliko oplaknite, potrgajte        lističe in jih sesekljajte. Nabodala nakapajte z oljem in potresite z baziliko. Začinite s soljo in poprom. Nabodala razporedite po krožnikih in jih okrasite s peteršiljem. Zraven postrezite različne pomake.

Liza - 38/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 38/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.