Juhe imamo radi, saj so lahko hranljive in slastne, tako kot je na primer grahova.

Sestavine:

  • 500 g izluščenega mladega graha
  • 2 pesti metinih listov
  • 4 stroki česna
  • 4 žlice kokosovega masla
  • 2 žlici masla
  • 3 ščepce soli
  • 2 ščepca belega popra
  • 2 rezini starega kruha
  • 0,5 dl smetane za kuhanje
  • 2 žlici mleka 

Priprava: 

1 Metine listke operemo in eno pest listkov stresemo v multipraktik. Olupimo česen in ga skupaj z grahom stresemo v multipraktik. Vse skupaj zmeljemo v gladko kašo.

2 V večji kozici raztopimo kokosovo maslo. Na maslu na hitro popražimo maso iz multipraktika, zalijemo z vodo in po okusu solimo. Sprva juha ni kremasta, zato pa jo kuhamo na zmerni temperaturi 25 minut, da se sestavine zmehčajo in nekaj vode izpari. Vmes zelo na drobno sesekljamo metine listke, ki jih skupaj s smetano vmešamo v juho. Juho dobro premešamo in po okusu dosolimo in popopramo.

3 Kruh zrežemo na kocke, ki jih stresemo v skledo. Pokapamo z malo mleka, da se navlaži, in začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo. V ponvi raztopimo maslo, na katerem med mešanjem popražimo kruhove kocke. Ko kocke porjavijo, ponev odstavimo in kocke ohladimo. Pripravljeno juho serviramo v jušne krožnike in potrosimo s pripravljenimi kruhovimi kockami.

Liza - 38/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 38/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.