Ste navdušeni nad francosko čebulno juho?

Podarjamo vam recept za okusno juho, ki jo lahko ponudite kot toplo predjed.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 velike čebule
  • 1 žlico rastlinskega olja
  • 100 ml belega vina
  • 1 l juhe
  • 4 jajca
  • sol, poper
  • vršičke belušne zelene
  • 1 majhno bageto
  • 50 g masla
  • 100 g trdega sira

Priprava:

1 Očistite čebulo, jo olupite in zrežite na rezine. V kozici segrejte olje in na njem stekleno popražite obročke. Prilijte vino in ga pokuhajte do polovice.

2 Dodajte juho in jo zavrite. Stepite jajca in jih počasi vlijte v vrelo juho. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte sesekljano zeleno in juho malce pokuhajte.

3 Bageto zrežite na rezine, jih premažite z maslom in potresite z nastrganim sirom. Rezine razporedite po pekaču in jih malce popecite pod žarom.

4 Juho porazdelite po skodelicah in jo prekrijte s popečenim kruhom.

Liza - 31/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 31/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.