Idealno za zraven: gorčično-medena polivka

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g vodne kreše
  • 1 kumaro
  • 2 šopka mlade čebule
  • 1 rumeno papriko
  • 300 g dimljenega lososa (rezine)
  • pol šopka gladkega peteršilja
  • 200 ml pinjenca
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • 2 žlici tekočega medu
  • sol, sveže mlet poper

Priprava

Krešo oplaknite, jo osušite v solatni centrifugi in jo natrgajte na majhne koščke. Očistite zelenjavo. Kumaro počez zrežite na štiri dele in jo po dolgem zrežite ali pa nastrgajte na tanke rezine. Mlado čebulo zrežite na trakove, papriko na tanke paličice, dimljen losos pa na koščke.

Za pripravo polivke oplaknite peteršilj, ga obrišite, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Zmešajte jih s pinjencem, gorčico in medom in polivko začinite s soljo in poprom.

Zmešajte vse sestavine za solato in jo porazdelite po krožnikih. Potresite s poprom. Polivko zlijte v skodelico in jo postrezite zraven.

Čas priprave: približno 20 minut.

.

Lisa - 25/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 25/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.