Sezonsko in okusno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g brstičnega ohrovta
  • sol 
  • 50 g masla
  • 100 ml desertnega vina
  • sveže mleti črni poper
  • 150 g slanine 
  • 50 g mandljevih lističev

Priprava:

1 Brstičnemu ohrovtu odstranite zunanje liste in ohrovt križno zarežite. Stresite ga v vrelo slano vodo in ga kuhajte največ 5 minut. Nato ga odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi.

2 V globoki ponvi segrejte maslo in na njem malce popecite odcejen brstični ohrovt. Dodajte desertno vino in zelenjavo na nizki temperaturi dušite 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom, vzemite iz ponve in shranite na toplem.

3 Ponev obrišite, vanjo stresite sesekljano slanino in jo zlato popecite. Nato dodajte še mandljeve lističe in jih malce popražite. Odcedite maščobo in slanino z mandlji potresite po brstičnem ohrovtu.

Foto: Profimedia

Liza - 1 / 2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 1 / 2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.