Zamisel za kosilo - pripravite dunajski zrezek z malce drugačno prilogo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g teletine (ramstek)
  • sol, sveže mleti poper
  • moka
  • 3 jajca
  • drobtine
  • stopljeno maslo (ghi)
  • 1 limono

Za prilogo:

  • 800 g krompirja
  • 2 šalotki
  • 1 kumaro
  • 2 žlici zrnate gorčice
  • 1 žlico vinskega kisa
  • sladkor

Priprava:

1. Krompir skuhajte v oblicah. Ko se ohladi, ga olupite in zrežite na rezine. Očistite šalotki, ju zrežite na rezine. Kumaro operite in jo prav tako zrežite na tanke rezine. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte gorčico, kis, sol in poper. Malce še sladkajte in solato postavite v hladilnik.

2. Očistite meso in ga zrežite na 1 cm debele rezine. Potolcite jih čez folijo za živila, tako da bodo debele 4 mm.

3. Meso začinite s soljo in poprom ter ga povaljajte v moki, stepenih jajcih in drobtinah. Zlato jih popecite na ghi maslu.
Zrezke postrezite s kumaričnim krompirjem in krhljem limone.

Liza - 35/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.