Sladica, lahka kot peresce ...

Za 12–15 kosov potrebujete:

  • 400 g češenj 
  • 500 g zamrznjenega testa
  • 250 g češnjeve marmelade 
  • 1 jajce
  • maslo za model

Priprava:

1. Češnje operite, jih odcedite in odstranite koščice. Namastite tortni model in ga obložite s papirjem za peko. Testo razgrnite, ga razvaljajte in premažite z marmelado ter ga prekrijte s češnjami. Testo nato zvijte v rulado in ga zrežite na 12 do 15 rezin.

2. Z odrezano stranjo navzdol jih razporedite po modlu, med njimi pa pustite nekaj prostora. Jajce stepite in z njim premažite testo. Rožico 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Liza - 31/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 31/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.