Poletje je kot nalašč za sočne bučne zrezke!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 večjo in 2 manjši buči
  • 1 strok česna
  • sol
  • 2–3 jajca
  • moko in drobtine
  • 50 g trdega sira
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Olupite buče in jih zrežite na pol centimetra debele rezine. Natrite jih s strtim česnom s soljo.

2 Jajca stepite z malce mlačne vode in ščepcem soli. Moki dodajte nastrgan sir. Vsako rezino najprej povaljajte v mešanici moke, nato v jajcih in na koncu v drobtinah.

3 Rezine z obeh strani zlato ocvrite v vročem olju in jih postrezite s pire ali kuhanim krompirjem in kumarično solato. 

Liza - 23/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.