Z bučkinimi polpetami boste razveselili gurmane in izbirčneže!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g bučk
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 200 g feta sira
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • 100–120 g moke
  • 2 paradižnika
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Bučke operite, jih obrišite in olupite ter jih nastrgajte. Začinite jih s soljo, premešajte in pustite stati 10 minut. Ločite rumenjake od beljakov. Bučke ožemite in jim dodajte rumenjaka, orehe, 70 g feta sira, poper, 1 drobno sesekljano mlado čebulo, strt česen, moko in sneg beljakov.

2 Namastite teflonsko ponev, nanjo kanite majhne porcije testa in jih počasi zlato popecite z obeh strani. Pečene polpete potresite s preostalim zdrobljenim feta sirom, koščki paradižnikov in sesekljano mlado čebulo. 

Liza - 23/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.