Ste preobčutljivi na gluten? Zagotovo vam bo všeč ta recept!

Za 14 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 150 g brezglutenske moke

Za kremo:

  • 500 ml mleka
  • 2 zavitka brezglutenskega praška za vaniljev puding
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g višnjeve marmelade
  • 1 bio limono za okrasitev
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Nato previdno zmešajte obe mešanici in postopoma dodajte presejano moko. Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 8 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

2 Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir, biskvit ga zvijte in počakajte, da se ohladi.

3 Iz mleka in praška za puding skuhajte gosto kremo. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem v prahu in vanj postopoma vtepite ohlajeno pudingovo kremo.

4 Biskvit odvijte, ga premažite z marmelado in po njej razporedite kremo. Nato biskvit ponovno zvijte in rulado postavite v hladilnik, da se strdi. Limono operite pod vročo vodo, jo zrežite na rezine in jih nekaj minut pustite lahno vreti v majhni količini vode z drobno mletim sladkorjem. Limonine rezine odcedite in z njimi okrasite ohlajeno rulado.

Foto: Profimedia

Liza - 48/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.