Piščančje meso je zelo priljubljeno, saj ga je mogoče pripraviti na veliko načinov.

Za to pa potrebujete le malce domišljije in prave sestavine. Predstavljamo vam tri recepte, ki vas bodo zagotovo navdušili.

1 Piščančja juha z beluši

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g svežih zelenih ali belih belušev
  • 50 g korenja • 160 g fileja piščančjih prsi
  • 50 g masla • 80 g moke
  • 500 ml juhe • 400 ml mleka
  • 60 g graha • 200 ml smetane
  • sol, sveže mleti beli poper

Priprava:

  • Zelenim belušem odrežite olesenele dele, jih zrežite na koščke in glavice postavite vstran. Teh vam ni treba lupiti. Bele beluše olupite, jih zrežite na majhne koščke in glavice postavite vstran. Korenje olupite, ga oplaknite in ga drobno sesekljajte. Očistite file, ga oplaknite in zrežite na pol centimetra velike koščke.
  • V večji kozici segrejte maslo, dodajte moko, premešajte in vse skupaj pražite 3 minute. Prilijte juho in mleko. Premešajte in zavrite. Vse skupaj naj lahno vre 7 minut, bešamel pa občasno premešajte. Nato dodajte še koščke belušev in jih pustite vreti naslednjih 10 minut. Vse skupaj nato pretlačite s paličnim mešalnikom.
  • Juhi nato primešajte piščančje meso, korenje in grah. Juha naj lahno vre še 5 minut. Na koncu dodajte glavice belušev, smetano in juho zavrite. Kozico odstavite in juho začinite s soljo in poprom.

2 Špinačna pita s piščancem

Piščančje meso tako in drugače

Za 10–12 kosov potrebujete:

  • 300 g listnatega testa (zvitek)
  • 200 g fileja piščančjih prsi
  • 4 žlice pesta
  • 70 g listne špinače
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 1 jajce

Priprava:

  • Testo razvijte in z njim obložite pekač, obložen s papirjem za peko. Oplaknite meso, ga zrežite na majhne koščke in primešajte pesto. Špinačo oplaknite in jo odcedite. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite.
  • Piščančje koščke porazdelite po testu, 3 cm roba pustite praznega. Po testu razporedite še špinačo in paradižnike.
  • Stepite jajce in z njim premažite robove. Pito 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Ko se malce ohladi, jo zrežite in postrezite mlačno.

3 Špageti s piščancem

Piščančje meso tako in drugače

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • 1 žličko začimb za žar
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 rdečo papriko
  • 2 koščka sira v lističih
  • 100 g sira s plemenito plesnijo
  • 100 g kamambera
  • 50 g trdega sira
  • 250 ml mleka
  • 4 žlice olja
  • 400 g špagetov

Priprava:

  • Meso oplaknite in ga osušite. Nato ga zrežite na trakove in jih začinite z začimbami za žar, soljo in poprom. Očistite papriko in jo zrežite na trakove.
  • Sir v lističih, sir s plemenito plesnijo in kamamber zrežite na koščke, trdi sir pa nastrgajte. V kozici segrejte mleko. Postopoma vanj stresite vse vrste sira in jih med mešanjem stopite. Malce povrite, in če želite, omako še začinite.
  • Meso zlato popecite na majhni količini olja, dodajte papriko in jo malce popecite.
  • Špagete skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode, jih odcedite in jim primešajte olivno olje. V obliki gnezd jih porazdelite po krožnikih, dodajte popečeno meso in vsako porcijo prelijte s sirovo omako. Okrasite s svežo baziliko.
Liza - 12/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.