Potovanja - Liza - Polna dobrih idej!

Potovanja

Slavne piramide od Majev do Las Vegasa

Piramida (iz staro grščine: pyramis) ima trikotne stranice, ki se stekajo v eno samo točko na vrhu. Osnova piramide ima lahko obliko trikotnika, štirikotnika ali mnogokotnika. Zaradi čistih oblik je imela piramida v preteklosti pri številnih civilizacijah vlogo sakralnih in spominskih objektov, danes pa se gradijo v različne namene.

FOTO: Slavni slavoloki, ki jih morate videti

Slavoloke so nekoč gradili, da so z njimi pokazali vladarjevo slavo in poveličevali cesarja. Po navadi so bili enostavne oblike in postavljeni na pomembnih položajih v mestu.

Frankfurt: Evropski Manhattan z muzejskim bregom in največjim knjižnim sejmom

Frankfurt ob Majni je največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen in peto največje mesto v Nemčiji.

Kranjska Gora - srce pod Alpami, kjer vas čaka avantura

Za Kranjsko Goro bi lahko rekli, da je tako majhen kraj, a tako pomemben za turizem in zimske športe v zgornjem delu savske doline. Jedro Kranjske Gore tvori staro vaško jedro, okrog katerega je zgrajen nov, v glavnem turistični del naselja z žičnicami ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti.

FOTO: Delček lepot osrednje Srbije

Tokrat vam predstavljamo le košček osrednje Srbije s poudarkom na Topoli in Kopaoniku.

Linz – iz sivega industrijskega mesta v uspešno kulturno metropolo

Tretje največje avstrijsko mesto in glavno mesto zvezne dežele Zgornja Avstrija leži ob Donavi. Linz so ustanovili Rimljani, ki so ga imenovali Lentia, najverjetneje po keltskem imenu za zavoj – lentos.

FOTO: Vzhodna Srbija ob Donavi

Srbijo vsekakor poznamo po preverjenem gostoljubju, dobri hrani in pisanem nočnem življenju, malo manj pa po kulturnih in zgodovinskih ter naravnih lepotah.

Stübing – muzej na prostem: Popotovanje skozi zgodovino Avstrije

Le nekaj minut iz Gradca se na velikem območju razprostira Stübing, velik muzej na prostem, ki so ga začeli delati že leta 1962, za javnost pa so ga odprli osem let pozneje.

New York: Vse prej kot le mesto, ki nikoli ne spi in ga obvladuje vrvež

Drži, da je New York po številu prebivalstva (8,406 milijona leta 2013) največje mesto v ZDA in že več kot stoletje eno najpomembnejših svetovnih trgovinskih in finančnih središč ter se zaradi globalnega vpliva na medije, politiko, izobraževanje, zabavo in modo uvršča med svetovna vodilna mesta ter ima umetniška središča, ki so med najvplivnejšimi v državi.

Rimske terme: Od Rimljanov do Napoleonove sestre in angleške princese

Rimske terme so bile prvič pisno omenjene v oglejski listini pred več kot 500 leti. Nekoliko pozneje, leta 1840, jih je za svojo ženo Amalijo kupil tržaški veletrgovec Gustav Adolf Ulrich, saj je zaradi kopanja v tamkajšnji zdravilni termalni vodi ozdravel.

Chioggia – male Benetke

Chioggia je bila naseljena že v rimskih časih.

Zakaj so Egipčani postavljali obeliske?

Obelisk so razvili stari Egipčani pred 5 tisoč leti. Je visok monoliten kamnit spomenik kvadratnega prereza iz enega samega kosa marmorja ali granita, ki se na vrhu zaključi s piramido, prevlečeno z zlatom ali elektrumom (zlitina zlata in srebra jantarjeve barve).

Namigi, kako se izogniti zdravstvenim težavam na potovanjih

Prehlajeni po poletu z letalom, prebavne težave po večerji? Z našimi namigi se lahko temu izognete!

Strasbourg - mesto bogate zgodovine, v katerem se odloča o prihodnosti Evrope

Strasbourg je največje mesto in glavno mesto francoske regije Alzacije. In neverjetno spominja na Ljubljano, saj skozenj tečeta dve reki, na katerih so številni mostovi, mestno jedro pa je za promet zaprto in predstavlja pravi raj za številne kolesarje ter pešce. Kar pa se zgodovine tiče ...

REPORTAŽA: Titov bunker v Bosni, ki še čaka na jedrsko vojno

Podzemni bunker Josipa Broza - Tita v bosanskem kraju Konjici se je uradno imenoval ARC - Armijska rezervna komanda, v veliki tajnosti pa so ga gradili med letoma 1953 in 1979.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri