Odnosi - Liza - Polna dobrih idej!

Odnosi

Telesna govorica ljubezni: Kako se spogledujejo ženske in kako moški

Pomlad je že krepko v zraku. Narava se prebuja, zdi pa se, da se prebujamo tudi ljudje. Na ulicah prevladujejo barve, odložili smo težke zimske plašče, kape in šale in odkrili obraze. In se spomnili, da je pomlad tudi čas ljubezni, neizogiben del slednjega pa je - spogledovanje.

Kaj moške najbolj moti na ženskah?

Moške smo povprašali, kaj jih v večini primerov moti na ženskah.

Kako naprej po ločitvi

Kako preživeti ločitev in ostati živ, če smem parafrazirati znanega režiserja.

Kako doseči mir v srcu?

Zagotovo ste tudi sami kdaj pomislili na to, kako bi bilo lepo, če vas ne bi nič skrbelo, če bi bilo vse urejeno in bi vam življenje gladko teklo. Če bi živeli z mirom v srcu, kot pravi priljubljena fraza. Ki pove ogromno.

Bernardka Rupnik in Karolina Repar: "Sva proti permisivni vzgoji, ki otrokom dovoljuje vse in jim ne postavlja mej"

Bernardka Rupnik in Karolina Repar sta ustanoviteljici Zavoda za aktivno in ustvarjalno starševstvo BEla KAva, katere poslanstvo je spodbujati aktivno in ustvarjalno preživljanje časa z otroki.

Ko dojenček podre partnerske vezi

Partnerska zveza je krhka pajčevina odnosnosti dveh posameznikov, ki sta različna, in to v vseh pogledih. Prihajata iz različnih primarnih družin, v katerih so ukoreninjeni določeni vzorci in prepričanja, ki jih seveda v sebi nosita naprej v svojo družinico.

Rigidnost starševskih vzorcev

Rigidnost pomeni nezmožnost elastično ali vsaj približno prožno razmišljati ali dojemati odnose in okoliščine.

Zakonske težave: Stara sem 64 let, on ima afere, jaz pa ne vem, kako naprej živeti

Pride gospa. Ko se je po telefonu naročila na termin, mi je delovala kot mlajša ženska, pred seboj pa zagledam babico. Pove, da ima 64 let in da se ji svet in zakon in lastna osebnost rušijo. Vse se podira in bi najrajši ves dan preležala na kavču in se smilila sama sebi.

Finančna partnerska problematika

O partnerskih tegobah, razpotjih, pomanjkanju komunikacije in vesele spolnosti sem že pisala, in to večkrat. Vse to tvori jedro mojega vsakodnevnega poslanstva, ki je pomagati in svetovati parom in posameznikom, ko zdrsnejo vsak v svojo 'črno jamo' obtoževanja, pasivne agresije, žalosti in jeze.

Ko partner preveč dela

Zadnje čase opažam epidemijo strašno pridnih in delavnih ljudi. Zakaj opažam? Ker je vse več parov, ki me obiščejo, ko se zataknejo pri eni in isti zadevi – zaradi odsotnosti enega od partnerjev se je razgradil in odtujil partnerski odnos, običajno žena ostaja sama z majhnimi otroki in ne more več tako naprej.

Partnerski potencial in napake, s katerimi ga uničimo

Potencial ima lahko vsakdo od nas. A jih pogosto ne razvijemo, bodisi ne vemo, da jih nosimo v sebi, ali pa so nam kdaj v preteklosti povedali, da po vsej verjetnosti iz nas nič ne bo, in so naši potenciali ostali neizkoriščeni. Danes pa imam pred očmi tudi potencial, ki ga nosi odnos med dvema posameznikoma, ki sta se zaljubila in odločila skupaj zaživeti. 

Dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič: Številni mislijo, da smo starši že kar z rojstvom otroka

Psihologinja, izredna profesorica dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič iz generacije v generacijo na Fakulteti za socialno delo mlade rodove opozarja na to, da je življenje absolutno delo in učenje s tem, da skupaj soustvarjamo odnos, družino, znotraj katere lahko vsak otrok napreduje, če ima podporo in pomoč, če družina vidi svetlikanje v njem, če tudi sam družino soustvarja.

Kako iz vzorca revščine

Nekateri pravijo, da so določene družine nekako generacijsko predisponirane za revščino, četudi se posamezni člani v družini trudijo, da bi ji ubežali. Vzorec revščine je trdovraten in se ne pusti kar tako odpraviti, ampak potuhnjeno vztraja iz generacije v generacijo.

Kako je njena obsedenost s čistočo uničila zakon

Čistoča je taka fajn reč. V naši civilizaciji je nekako pričakovano, da se redno umivamo, se pravi skrbimo za osebno higieno, ščetkamo zobe vsaj dvakrat na dan, sesamo in glancamo stanovanje, avto, vikend, pospravljamo in čistimo garažo, klet in podstrešje. To je zunanja čistoča. Kako pa nam gre z notranjo čistočo misli, namenov, ciljev, prepričanj, želja, energij?

5 stavkov, ki so pomembnejši od 'ljubim te'

S prvim 'ljubim te' pokažemo, da je naša zveza resna. Za rast pa potrebuje stavke, ki povejo več od teh dveh besed.

Slavne domače in tuje sestre

Odnos med dvema sestrama ali sestrami velja za najbolj edinstvenega izmed odnosov med sorojenci. Med seboj se lahko pogovarjata o več stvareh, raziskava pa kaže tudi na to, da ženske izražajo bližino na več načinov kot moški. No, mi smo pogledali nekaj slavnih sestrskih navez, ki so bolj zanimive in morda tudi uspešne prav zaradi močnih družinskih vezi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri