Intervju

Ajda Kolenbrand: Arhitekti vedno ustvarjamo za nekoga drugega ...

Med letošnje finaliste za nagrado Meseca oblikovanja 2017 v kategoriji Interier leta – zasebni interier se je arhitektka Ajda Kolenbrand z ekipo Celovito iz Medvod uvrstila s projektom Ko stara garaža postane udoben dom.

Tjaša Vede in Blaž Mikuljan: Naluknjane torte so postale najin zaščitni znak

Kulinarična blogerja, ki se predstavljata pod preprostim imenom Midva kuhava, sta Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. 

Dr. Tanja Bagar: "Kanabinoidi so ene najbolj varnih molekul, kar jih poznamo"

Doc. dr. Tanja Bagar je direktorica in predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA.

Vsak posameznik bi se moral zavedati, da je konoplja nujen del naše prehrane

Oktobra je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal prvi konopljin sejem, ki so ga organizirali Konoplja.net in soorganizatorja Konopko ter društvo za človekove pravice PEST, podporo sejmu pa je podala tudi ICANNA, mednarodni inštitut za kanabinoide.

Kulinarična blogerja Jernej in Maja osredotočena na okus in estetsko postrežbo

Jernej Zver in Maja Galuf sta strastna kulinarična blogerja, ki svoje avtorske recepte jedi objavljata v dveh jezikih na spletnem mestu jernejkitchen.com, ki mu pravita srečen prostor za vsakega.

Žiga Gombač: Vsak dan znova naredim kaj vrhunsko otročjega

Žiga Gombač z iksom na roki, s katerim so se identificirali pripadniki gibanja 'straight edge', ki zagovarjajo življenje brez alkohola, drog, uživanja mesa, nasilja in promiskuitete.

Pogovor z Mirsadom Purivatro, direktorjem Sarajevskega filmskega festivala

Na letošnjem slavnostnem odprtju 8. Festivala evropskega in mediteranskega filma (FEMF) v Piranu je direktor Sarajevskega filmskega festivala Mirsad Purivatra prejel nagrado za avtorski prispevek k evropski kinematografiji.

Nataši Gorenc ljudje včasih priznajo, da jo med treningom - sovražijo!

V resnici bi Nataši Gorenc, trenerki, ki v oddaji The Biggest Loser Slovenija tekmovalcem pomaga izgubljati kilogrami in najti disciplino, še težje kot na treningu sledili v zasebnem življenju.

Karim Merdjadi: Vsi se te bodo spominjali po zadnjem krožniku

Lahko bi rekli, da Karima Merdjadija zaznamujejo radovednost, želja po novih znanjih in ljubezen do kuhanja, kar ga je tudi pripeljalo do izobraževanja na akademiji za kulinariko Le Cordon Bleu v Parizu in pozneje na dodatna izobraževanja v Angliji, Franciji in Avstriji.

Ingrid Pozvek: Pravljičar ustvarja kot dobra vila in vliva lastnosti svojim likom

Ingrid Pozvek je pravljičarka, ilustratorka in oblikovalka, ki se s svojo igrivostjo in otroškostjo ter sporočilnostjo z lahkoto približa vsakemu otroku.

Iztok Kovač: Če ne bi bil iz Trbovelj, bi to telo bilo drugače kultivirano

Zgodba koreografa, učitelja, plesalca in umetniškega vodje skupine EnKnapGroup Iztoka Kovača je iz trenutka prerasla v 30 let.

Špela Jereb Planinšek: Starša sta dovolila, da sem sama ustvarjala v kuhinji

Špela Jereb Planinšek je kulinarična blogerka, katere dobrote boste našli na spletni strani z naslovom Culinary journey by me, ki je aktivna že več kot šest let.

Tadej Toš: "Sem kurent, preganjalec teme in zime ..."

Igralec Tadej Toš, Ptujčan, ki z družino živi v Zagrebu in ima stalni angažma v ljubljanski Drami.

Matej Vinkovič in Jaka Brdnik: Z veseljem bi se prežarčila v dobo pred telefoni

Dandanes si življenja brez mobilnih napravic ne predstavljamo več.

Jana Babšek: Tržičani so delavni in vzdržljivi ljudje

Direktorica Tržiškega muzeja o specifiki Tržiča.

Tomaž Humar: "Dokler se ne dokažeš, nisi nič"

Mladi Tomaž Humar je željo po izzivih in avanturah podedoval po očetu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri