Intervju - Liza - Polna dobrih idej!

Intervju

Na obisku pri družini Maje Štamol Droljc

Da je modni oblikovalki Maji Štamol Droljc zdaj res lepo, ker imam svoj dom,moža, otroke in povrhu še psa, je morala na marsikatero pot.

Matic Smrekar: Težko postaviš butasto vprašanje o vesolju

Matic Smrekar je direktor, programski in idejni vodja ter organizator astronomskega izobraževalno-raziskovalnega programa v Zavodu Z lahkoto!

Ana Roš: Karkoli sva dosegla, sva dosegla s svojim delom in odrekanjem

Ana Roš iz kobariške Hiše Franko letos praktično ni bila izpuščena z nobenega seznama, ki se je začel z besedo najboljši ...

Poslanstvo Milene Pleško je ustvarjanje partnerstev

Milena Pleško je trenutno edina oseba v Sloveniji, ki ima certifikat za 'matchmaking' oziroma za ustvarjanje partnerstev.

Suzana Volk: Od debeluške do ultramaratonke

Suzani Volk na prvi pogled ne boste verjeli, ko vam bo pripovedovala svojo zgodbo, kako je iz pretežke 30- in nekaj letnice postala tekačica, danes celo ultramaratonka.

Marija Šerifović: To kratko življenje preživimo čim lepše!

"Če sem vam za teh 90 minut polepšala življenje, potem ima moje življenje smisel," so besede srbske 32-letne evrovizijske zmagovalke Marije Šerifovič.

Sonja Munih: Življenje mi je naklonjeno in prijazno

Sonja Munih je vodja Varstveno delovnega centra Ilirska Bistrica, v katerem deluje že od samega začetka.

Dr. Marko Munih: Človek zna čustvovati, robot pa ne

Ni se nam treba bati robotov in robotizacije, nasprotno.

Boris A. Novak: Sem pesnik, zato je zame poezija najvišji način izražanja sveta

Boris A. Novak se je za pisanje poezije odločil iz zelo globoke čustvene patetične stiske davnega leta 1969.

Pogovor z Nušo Lesar: Čustev ne skriva

Simpatična televizijska voditeljica Nuša Lesar se odlično znajde na različnih področjih, tako pred malimi zasloni kot v laboratoriju, zadnje čase pa poleg tega še na plesišču.

Organizatorja porok ustvarita sanjski dogodek za neveste in ženine

Luka Simšič in Benjamin Kračun, organizatorja porok, sta par poslovno in zasebno. Njuna pozitivna energija privlači, saj sta vedno nasmejana in občasno tudi malce navihana.

Lamija Adži Bašar: Glasnica žensk, ki so preživele spolno nasilje

Lamija Adži Bašar, danes stara 19 let, je pripadnica iraških jezidov, ene od verskih manjšin, ki jih pripadniki t. i. Islamske države sistematično pobijajo.

Specialna pedagoginja Romana Murn o otrocih z motnjo pozornosti

Specialna pedagoginja Romana Murn z dolgoletnimi izkušnjami, ogromno znanja, razumevanja in ljubezni za otroke, ki imajo motnjo pozornosti, koncentracije, težave z nemirom, impulzivnostjo, se pravi so hiperaktivni (ADD oziroma ADHD).

Ljubiteljska slaščičarka Željka Bohar: Uživa v snovanju novih receptur

Željka Bohar je ljubiteljska slaščičarka, ki je v svoji strasti do peke slaščic prepoznala poslovno priložnost in jo spremenila v posel. Svoji delavnici je nadela ime Torterija, saj je v njej začela peči torte, svojo ponudbo pa je razširila tudi na sodobne sladice in na ustvarjanje novih receptur. Tudi nas je podučila o trendih v slaščičarstvu in nam zaupala, kakšna mora biti zares dobra torta!

Rok Zalokar: Hribi so najina pisarna in delovno mesto

Od Julijskih Alp, kjer je tako rekoč odraščal, se je Rok Zalokar odpravi na Himalajo pridružil s 17 leti. Od takrat se je pridružil številnim plezalnim odpravam v Peruju, Kirgiziji, Tibetu, Nepalu in Indiji. S partnerico Petro Brajnik sta osebne užitke doživetij v visokih gorah, od plezanja do strmega smučanja, 'pretočila' v gorsko-vodniški agenciji Vertical Adventures Slovenia, ki ponuja vodenje po gorah. Z licenco IFMGA mednarodnega gorskega vodnika pa vas Rok med drugim s helikopterjem popelje tudi na visokogorsko smučanje na Aljasko.

Živa Humer: Moški ni samo delavec, ampak tudi oče

Doktorica socioloških znanosti Živa Humer je raziskovalka na Mirovnem inštitutu, ki se pri svojem delu ukvarja z vprašanji spola in politikami enakosti spolov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri