Ajda Kolenbrand: Arhitekti vedno ustvarjamo za nekoga drugega ...

Med letošnje finaliste za nagrado Meseca oblikovanja 2017 v kategoriji Interier leta – zasebni interier se je arhitektka Ajda Kolenbrand z ekipo Celovito iz Medvod uvrstila s projektom Ko stara garaža postane udoben dom.

Največja posebnost kvarnerske kuhinje je preplet morske in kontinentalne klime

Če mislite, da jeseni, pozimi in zgodaj spomladi na obali nimate kaj početi, se motite.

Frohnleiten, malo mestece ob Muri

Za majhno mestece Frohnleiten ob Muri, v bližini Gradca na avstrijskem Štajerskem, lahko iz prve rečemo, da je kot iz škatlice, saj je tam vse na svojem mestu. 

Dr. Tanja Bagar: "Kanabinoidi so ene najbolj varnih molekul, kar jih poznamo"

Doc. dr. Tanja Bagar je direktorica in predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA.

Pogovor z Mirsadom Purivatro, direktorjem Sarajevskega filmskega festivala

Na letošnjem slavnostnem odprtju 8. Festivala evropskega in mediteranskega filma (FEMF) v Piranu je direktor Sarajevskega filmskega festivala Mirsad Purivatra prejel nagrado za avtorski prispevek k evropski kinematografiji.

Karim Merdjadi: Vsi se te bodo spominjali po zadnjem krožniku

Lahko bi rekli, da Karima Merdjadija zaznamujejo radovednost, želja po novih znanjih in ljubezen do kuhanja, kar ga je tudi pripeljalo do izobraževanja na akademiji za kulinariko Le Cordon Bleu v Parizu in pozneje na dodatna izobraževanja v Angliji, Franciji in Avstriji.

Okrepimo, prebudimo in imejmo radi svoje srce

 Potrebnih je le nekaj sprememb in naše srce bo ostalo močno in zdravo. 

Iztok Kovač: Če ne bi bil iz Trbovelj, bi to telo bilo drugače kultivirano

Zgodba koreografa, učitelja, plesalca in umetniškega vodje skupine EnKnapGroup Iztoka Kovača je iz trenutka prerasla v 30 let.

Tadej Toš: "Sem kurent, preganjalec teme in zime ..."

Igralec Tadej Toš, Ptujčan, ki z družino živi v Zagrebu in ima stalni angažma v ljubljanski Drami.

Jana Babšek: Tržičani so delavni in vzdržljivi ljudje

Direktorica Tržiškega muzeja o specifiki Tržiča.

Anita Kajtezovič: "Težko je ohraniti ravnotežje 24 ur"

Pomembno se je naučiti uravnavati svoja čustva in se izogibati ekstremom.

Seni Pegan: "Težko je narediti vedno enako dobro pivo"

Seni Pegan je edina biersommelierka v Sloveniji oziroma sommelierka ali preizkuševalka piva.

Pogovor: Damjan Kozole, režiser

Biti filmar pomeni, da moraš imeti trdo kožo in vseen o občutljivo dušo.

Če imaš dobro surovino, imaš v kuhinji pol manj dela

Luka Košir, ki ga je Ana Roš, najboljša kuharica na svetu, na spletni strani ameriške modne revije Vogue proglasila za enega največjih upov slovenske gastronomije in njegovo Gostišče Grič v Šentjoštu uvrstila med osem gostiln, ki jih po njenem mnenju velja v Sloveniji obiskati, stavi na zdrav razvoj in možnost, da marsikaj naredi še bolje.

Lara Paukovič: Sploh ne vem, kdaj sem začela pisati ...

... ampak se mi zdi, da je od nekdaj z mano.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri