Iščete nove ideje za zdrave in enostavne recepte? Pripravili smo kar 62 odličnih vege in presnih receptov in jih zbrali v posebni izdaji revije Nova. Tako boste v njej našli recepte z mlečnimi izdelki, jajci in celo ribami, pa tudi čisto pravo presno kuhinjo.

Nekaj namigov, kaj vas čaka v reviji

recepti za zdravo malico ali kosilo na hitro, lahke in krepke juhe, zdrave stročnice, lazanje, pite, kiš, burgerje brez mesa, različno zelenjavo, lahke in presne sladice.

Vseh 62 receptov je primernih tako za začetnike kot za vse, ki bi radi dopolnili svojo zbirko zdravih receptov. Za pokušino smo izbrali enega izmed njih:

Leča z jajčevci

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g leče
  • sol
  • 3 jajčevce
  • čebulo
  • 3 stroke česna
  • 2 paradižnika
  • 2 rdeči papriki
  • 3 žlice olivnega olja
  • mleti poper
  • ščepec čilija
  • iglice 1 vejice rožmarina
  • 100 g nastrganega parmezana
  • 2 žlici drobtin

  1. Lečo oplaknite, jo prelijte z vodo in jo namočite za 2 uri. Nato jo skuhajte do mehkega. Tik pred koncem kuhanja ji dodajte sol. Lečo po kuhanju odcedite.
  2. Jajčevce oplaknite in jih denite v vrelo vodo. Kuhajo naj se 5 minut. Nato jih vzemite ven in počakajte, da se malce ohladijo. Prerežite jih po dolgem in jih izdolbite, da jih boste lahko nadevali.
  3. Čebulo in česen olupite, paradižnika in papriki pa očistite. Vse skupaj sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte papriki in paradižnika ter vse skupaj malce podušite. Nato dodajte še lečo in rožmarin. Začinite s soljo, poprom in čilijem ter odstavite ponev.
  4. Izdolbene jajčevce natrite s soljo in jih napolnite s pripravljeno mešanico. Jajčevce denite v namaščen model in jih pecite pri 200 stopinjah. Po 10 minutah jih potresite z mešanico drobtin in parmezana. Do konca jih zapecite pod žarom, tako da se skorjica obarva zlatorumeno.

Še več slastnih, enostavnih in zdravih receptov

Na prodajnih mestih vas že čaka revija Nova - Vege in presna kuhinja, polna receptov za odlična kosila in večerje.