Več kot 60 receptov in nasvetov za vse ljubitelje žara v posebni izdaji revije Nova – Žar

Sezona žara in piknikov je odprta. Meso, ribe, školjke, raki, zelenjava in sladice – vse to lahko pripravite na žaru. Gurmanski užitki in druženje v naravi sta glavna razloga, da so pikniki tako popularni in se jih vsi z veseljem udeležimo. Mi pa smo poskrbeli, da zaslovite kot pravi žar mojster in za vas  pripravili številne in raznovrstne žar recepte.

Za pokušino receptov za dobrote, ki vas čakajo v reviji, objavljamo recept za Pikantne valove:

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g svinjskih kotletov brez kosti
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici bučnih semen
  • 1 žličko čilijevih kosmičev
  • sol
  • 1 žlico drobno sesekljanega svežega timijana
  • 4 stroke česna
  • poper, sol

1 Meso očistite in ga zrežite na pol centimetra debele rezine. Olje zmešajte s strtim česnom, semeni, čilijevimi kosmiči, timijanom, soljo in poprom. Z mešanico premažite rezine mesa in jih pustite stati nekaj minut.

2 Nato rezine nataknite na nabodala in jih na zmerni temperaturi žara z vsake strani pecite 5 do 7 minut. Postrezite z gorčico in kruhom.

Revijo Nova – Žar že najdete pri vašem najbližjem prodajalcu!